Σουρεάλ σκηνικό: Ο Τατάρ και ο Β.Γ.Γ. του ΟΗΕ φωτογραφήθηκαν με φόντο τη σημαία του ψευδοκράτους

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για άλλη μια φορά το κατοχικό καθεστώς επιχείρησε να αξιοποιήσει την παρουσία ξένου αξιωματούχου στο νησί, αυτή τη φορά  του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μίροσλαβ Γιέτζια, για να κερδίσει πόντους στην προσπάθεια για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. «Παγίδευσε» τον αξιωματούχο του ΟΗΕ ή ο κ. Γιέτζια δεν ασχολείται με τις σημειολογίες, ακόμα κι όταν παραβιάζονται παράφορα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού; Ότι και να ισχύει πρόκειται για ατόπημα και παραβιάζει τα ψηφίσματα 541 και 550. Η κατοχική Τουρκία το κάνει πάντα, οι ξένοι δεν έχουν λόγο να ακολουθούν..,

  • Ο Ερσίν Τατάρ και Μίροσλαβ Γιέτζια φωτογραφήθηκαν στο γραφείο του κατοχικού ηγέτη με φόντο τη σημαία του ψευδοκράτους. Περαιτέρω, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση φωτογραφήθηκαν έχοντας πίσω τους ένα πίνακα στον οποίο βρίσκεται το έμβλημα του ψευδοκράτους. Οι εικόνες αξιοποιήθηκαν δεόντως από τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Εναρμονισμένες  με το σουρεάλ σκηνικό που στήθηκε ήταν και τα μηνύματα που έστειλε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε ότι το κλειδί της επίλυσης του Κυπριακού είναι η «κυριαρχική ισότητα. Ο Τατάρ σημείωσε τα εξής: «Η τδβκ είναι το κλειδί για τη συνέχιση της σταθερότητας στην περιοχή. Η κυριαρχία μας είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της ειρήνης. Είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο. Δεν συμφωνούμε σε μια συμφωνία που θα είναι η αρχή του τέλους μας, όπου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και οι εγγυήσεις δεν θα υπάρχουν».

Ο κ. Τατάρ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο,  ισχυρίστηκε ότι με την κάθε νέα ημέρα η φόρμουλα των δυο κρατών κερδίζει έδαφος, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητας «έχει κατανοήσει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο όπου η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα είναι κυρίαρχη και ο τουρκοκυπριακός λαός θα είναι μειοψηφία. Η επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την αναγνώριση της κυριαρχίας του τουρκοκυπριακού λαού και ότι μια ομοσπονδιακή συμφωνία δεν είναι πλέον δυνατή. (Την παρούσα στιγμή) είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος (για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας)». Ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίσθηκε ακόμη ότι εκτός από την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων για την Κύπρο, «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ληφθεί, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δαπανηθεί (από την Κυπριακή Δημοκρατία) πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς».

Νωρίτερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για Πολιτικές Υποθέσεις, Ευρώπη, Κεντρική Ασία και Αμερική Μιροσλάβ Γιέτζια είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Στην 24ωρη παραμονή του στο νησί είχε χωριστές συναντήσεις με τους δυο διαπραγματευτές,

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *