Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Οι δανειστές με τα πιστόλια και οι Έλληνες που σκάβουν

Η ελληνική σημαία κυματίζει πάνω από Παρθενώνα στο λόφο της Ακρόπολης, Αθήνα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ hellasjournal.com

 • «Η σημερινή μέρα που ξημερώνει είναι μια διαφορετική μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες». «Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια είναι επιτυχημένη» «Οι Έλληνες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία»

Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις των δανειστών και των εκπροσώπων τους με αφορμή το τέλος των μνημονίων. Φράσεις γεμάτες κατανόηση και παρηγοριά που ταυτόχρονα ξεχειλίζουν από υποκρισία.

Όλοι αυτοί που μας απειλούσαν και μας εκβίαζαν. Αυτοί που με το πιστόλι στον κρόταφο και τις λάθος επιλογές τους έφεραν ένα λαό και μια χώρα στην απόλυτη εξαθλίωση, έρχονται τώρα να μας χτυπήσουν παρηγορητικά την πλάτη.

Όχι γιατί κατάφεραν με τα μέτρα και τις πολιτικές που επέβαλαν να μας σώσουν, αλλά γιατί παρά τα πειράματα και τις κομπογιαννίτικες συνταγές τους παραμένουμε παραδόξως ζωντανοί. Ζωντανοί αλλά καταρρακωμένοι.

 • Κατάφεραν με τις πολιτικές τους να διπλασιάσουν την ανεργία από εκεί που ήταν πριν από τις σωτήριες παρεμβάσεις τους, αφού πέτυχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους.
 • Κατάφεραν να στείλουν οικογένειες να τρώνε από τα συσσίτια
 • Κατάφεραν να κόψουν τους μισθούς στο μισό
 • Κατάφεραν να αναγκάσουν τους νέους να ξενιτευτούν για να βρουν μια καλύτερη τύχη
 • Κατάφεραν να κάνουν τους συνταξιούχους να ζουν με 300 ευρώ
 • Κατάφεραν να μας βάλουν σε ένα σπιράλ φτώχειας.

Και όλα αυτά για να σώσουν όχι την Ελλάδα αλλά τις δικές τους οικονομίες.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βγαίνουν από την Εντατική που τους έβαλαν σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν μπουν. Και για όλα αυτά οι δανειστές πανηγυρίζουν. Χωρίς ντροπή.

Η Οδύσσεια της Ελλάδας που ξεκίνησε στο Καστελόριζο δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν τελειώνει στην Ιθάκη. Το δύσκολο ταξίδι των Ελλήνων θα συνεχισθεί και τα επόμενα πολλά χρόνια. Μας έχουν σιδηροδέσμιους σε μια γαλέρα και θα κωπηλατούμε στο ρυθμό που εκείνοι θα αποφασίζουν.

Σε μια σκηνή της ταινίας “Ο καλός ο κακός και ο άσχημος” ο Κλιντ Ίστγουντ λέει στον Ηλάι Γουάλας:

 • “Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που έχουν γεμάτα πιστόλια και αυτοί που σκάβουν. Εσύ, σκάβε”.

Σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες βγήκαν από μια φυλακή αφού εξέτισαν την ποινή τους απλά και μόνο για να μπουν σε μια άλλη.

One thought on “Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Οι δανειστές με τα πιστόλια και οι Έλληνες που σκάβουν

 1. Η τοποθέτηση σας είναι πληρέστατη και αποδίδει την πραγματικότητα , εξάλλου το σκάψιμο είναι επιλογή της πλειοψηφίας του λαού , αυτής της πλειοψηφίας που κατά βάθος είναι καταδεχτική στο να αποδέχεται την κοροϊδία από τον κοτζάμπαση πολιτικό που τον στέλλει και τον διατηρεί στην εξουσία, Άρα καλώς σκάβει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

  nik.ptsesmelis 21/08/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *