Στον υπόγειο πόλεμο της Τουρκίας δεν απαντάς με “εμφύλιο” διότι δεν θα υπάρχει κανείς για να προστατεύσει την Ελλάδα…

Κάτοικοι της Λέσβου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι. Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Χθες, από το βήμα που μας προσφέρει τούτη η ιστοσελίδα, η Hellas Journal, καλέσαμε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ξαναδεί το θέμα των μαζικών αντιδράσεων των πολιτών στη Λέσβο και στη Χίο, με νηφαλιότητα και να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στοχεύοντας να επιβληθεί επί της λαϊκής εξέγερσης -διότι περί αυτού πρόκειται- με αποτέλεσμα η παγκόσμια κοινή γνώμη να γίνει μάρτυρας των βιαιοτήτων, καθώς οι εικόνες με τα χημικά των ΜΑΤ ταξίδευσαν σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Οι αστυνομικοί, που είναι και αυτοί παιδιά του λαού, μεταφέρθηκαν στα ακριτικά νησιά για να επιβάλουν «το νόμο και την τάξη» και να καταστείλουν τις δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών. Δεν εστάλησαν για να αντιμετωπίσουν την άθλια κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με την αποστολή στη χώρα μας χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων (με ή χωρίς εισαγωγικά), ανάμεσα στους οποίους εντοπίστηκαν ακραία και επικίνδυνα στοιχεία.

  • Η κυβέρνηση επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τα άσχημα αυτά νέα για να μην πανικοβάλει τους πολίτες, αλλά πρόκειται για μία πραγματικότητα, που απασχολεί την πολιτική ηγεσία, αλλά δυστυχώς δεν κάνει πολλά για να την αντιμετωπίσει.

Αντίθετα, προσπαθεί να τερματίσει με την αστυνομική βία τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ακριτών μας, οι οποίοι με τρόμο συνειδητοποιούν ότι χωρίς τη χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Ερντογάν μπορεί να «καταλάβει» ελληνικά νησιά. Προσέξτε: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε στη Χίο και στη Λέσβιο μερικές χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι με τον χρόνο είναι περισσότεροι από τους Έλληνες πολίτες, που επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τα νησιά μας, αλλά παραμένουν εκεί άγρυπνοι ακρίτες φρουροί, προστατεύοντας την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Εάν ο εθνικιστής ταραξίας της Μεσογείου αποφασίσει με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, να στείλει αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι Έλληνες πολίτες θα είναι αυτόματα η ισχνή μειοψηφία. Και το παιγνίδι θα το κερδίσει ο Ερντογάν και θα το χάσει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά δεν θα συμβεί μόνο αυτό. Θα προκληθεί και μεγάλη αναταραχή.

Συνεπώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να δει το θέμα διαφορετικά. Πρόκειται -όπως γράφαμε και χθες- για ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εθνικής απειλής. Οι ελληνικές δυνάμεις, αστυνομικές ή στρατιωτικές, δεν πρέπει επ΄ ουδενί να κτυπούν και να προπηλακίζουν τους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να τους προστατεύσουν. Πρέπει να ακυρώσουν τα σχέδια του Ερντογάν.

  • Πότε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα ακήρυκτο πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας; Πότε θα καταλάβουμε ότι κινδυνεύει η Ελλάδα. Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται στα ακριτικά νησιά δεν είναι ψεκασμένοι εθνικιστές. Πρόκειται για πολίτες που βλέπουν τον κίνδυνο και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. Και αντί για βοήθεια, η κυβέρνηση στέλνει από την Αθήνα εκατοντάδες αστυνομικούς για να τους δείρουν και να τους επιτεθούν με δακρυγόνα και χημικά;

Η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από νεοφιλελεύθερες δεξιές και αριστερές πρακτικές. Η Τουρκία και οι Ευρωπαίοι εταίροι δημιούργησαν μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τη χώρα και η αρμόδια κυβέρνηση αντί να «δείρει» το γαϊδούρι, «δέρνει» το σαμάρι.

Η Αθήνα πρέπει να καταγγείλει σε όλα τα διεθνή φόρα την πρακτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί ως «πυρηνικό» όπλο τους άμοιρους και καταδιωγμένους πρόσφυγες. Και ας απειλήσει και με κανένα «βέτο» τους άθλιους Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι ξέχασαν ότι ο βασικός στόχος της ενωμένης Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Στον πόλεμο δεν απαντάς με εμφύλιο διότι δεν θα υπάρχει κανείς για να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *