Τα γνήσια πρακτικά και οι ψευτόμαγκες: Εκτός εάν οι ηγέτες μας θέλουν τη διχοτόμηση και ντρέπονται να μας το  πουν

FILE PHOTO. Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίο/ ΓΤΠ/ Σταύρος Ιωαννίδης

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Αναγκαστικά πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και αναγκάζομαι να κάνω αυτό, αν και πρόκειται για χιλιοειπωμένα επιχειρήματα, διότι στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ και των λοιπών οπαδών της «λύσης ότι νάναι», κυριαρχούν οι αναλήθειες, παρά το γεγονός ότι κατηγορούν για «ψεύτικες ειδήσεις» (fake news) όλους τους υπόλοιπους.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει κάνει πολλά λάθη -και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό- το γνωρίζει και ο ίδιος. Διότι περί λάθους πρόκειται όταν αγγίζει ακραία και επικίνδυνα τις τουρκικές θέσεις, θέλοντας να αποδείξει την αδιαλλαξία της. Μα είναι δυνατόν να απαιτείται αυτή η τολμηρή μεν, αλλά άκρως επικίνδυνη κίνηση, για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. 

Εν πάση περιπτώσει θα δεχθώ προς χάριν της συζήτησης, ότι πήρε το ρίσκο και «του βγήκε» όπως λέμε στη δημοσιογραφική αργκό. Και όταν λέμε του βγήκε, εννοούμε ότι οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στη γενναία και επικίνδυνη πρότασή του. Διότι βασικά είναι πιο βλάκες από αυτούς τους ελληνόφωνους που χρησιμοποιούν την τουρκική προπαγάνδα για να κτυπήσουν τον κ. Αναστασιάδη και την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα και οι ανόητοι της «λύσης ότι νάναι», παραδέχονται ότι οι Τούρκοι δεν υποχώρησαν και η όποια αστεία «υποχώρηση» έγινε πρώτον στα λόγια, που τα πήραν πίσω, και δεύτερον, αυτή η «υποχώρηση» θα γινόταν αν κέρδιζαν όλους τους μαξιμαλιστικούς όρους και στόχους τους.

Έχουμε, λοιπόν, τον Κύπριο Πρόεδρο να δίνει γραπτώς τις οδυνηρές, για το ελληνικό στοιχείο του νησιού, προτάσεις του και δεύτερον, έχουμε απέναντι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είναι ήξεις αφίξεις, δεν δίνει τίποτα γραπτώς και αυτά που υποτίθεται είπε στον γενικό γραμματέα τα διαγράφει. Είναι ο ίδιος Τσαβούσογλου, που πρόσβαλε με θρασύτητα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτοξεύοντας απαράδεκτες και ελεεινές κατηγορίες. Υπό άλλες συνθήκες ο κ. Αναστασιάδης έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει. Και καταλαβαινόμαστε νομίζω. Άλλωστε, αν ποτέ δημοσιοποιηθούν τα πραγματικά και γνήσια πρακτικά πολλοί ψευτόμαγκες στην Κύπρο, με πρώτον τον κ. Κυπριανού, που πιστεύει όποια βλακεία ακούει από τους Τούρκους -για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη- θα τρέχουν να κρυφθούν.

Με λίγα λόγια, αυτή είναι η πραγματική εικόνα στο Κραν Μοντανά. Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και για να μην φωνάζει ο Βίκτωρας, καταγράφω ότι η πρόταση του κ. Αναστασιάδη συνοδευόταν από τη φράση ότι οι υποχωρήσεις του αποσύρονται και δεν ισχύουν εάν δεν γίνουν αποδεκτές για συζήτηση από την τουρκική πλευρά. Όμως στην Κύπρο ζούμε, με το Κυπριακό ασχολούμαστε 40 σχεδόν χρόνια, και γνωρίζουμε ότι φτάσαμε στο σημείο το 18% των Τούρκων να λαμβάνει περισσότερα από το 80% των Ελλήνων, επειδή οι ηγέτες μας έχουν αναδείξει σε επιστήμη την τακτική των υποχωρήσεων. Νοιώθω μερικές φορές ότι ανήγαγαν σε σπορ τις υποχωρήσεις και είμαστε μάρτυρες ενός ανταγωνισμού των ηγετών μας για το ποιος θα δώσει περισσότερα στους «αδελφούς» μας Τουρκοκύπριους.

Βεβαίως, οι Τούρκοι δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι όταν διαπραγματεύονται. Οι υποχωρήσεις εκλαμβάνονται ως αδυναμία, και επειδή γνωρίζουν και λεπτομέρειες των ζωών και των δράσεων των πολιτικών μας, και επειδή τους ξέρουν όπως την κάλπικη δεκάρα, τα παίρνουν όλα και φεύγουν πανηγυρίζοντας. Όσοι διάβασαν τις προτάσεις του κ. Αναστασιάδη στον «Φιλελεύθερο» τι κατάλαβαν; Μα το αυτονόητο… Την ελληνική πλειοψηφία του 80% θα έλεγχε απόλυτα η ισχνή τουρκική μειοψηφία του 18%. Και ενώπιον αυτής της μεγάλης αλήθειας, έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, το ΑΚΕΛ, να καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή …δίστασε και δεν πρόσφερε περισσότερα. Βούρδουλας που σας χρειάζεται…

Η κατοχική δύναμη βρίσκεται σε ένα καθεστώς πολιορκίας, πληρώνοντας τα απίστευτα λάθη ενός ψυχασθενή και φανατικού ισλαμιστή ηγέτη. Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν έχει να διαχειριστεί δυσάρεστες καταστάσεις στα σύνορά του. Το κουρδικό δημοψήφισμα στο φιλο-αμερικανικό και φιλο-ισραηλινό Ιρακινό Κουρδιστάν μπορεί να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο. Είναι μία πολύ πιθανή εξέλιξη, δεν είναι καθόλου πλάκα. Περιέργως οι Αμερικανοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τους Κούρδους (YPG) της Συρίας, μία συνεργασία που προκαλεί πυρετό και πανικό στην Άγκυρα.

Υπό άλλες συνθήκες σε μία οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα, τα παραπάνω θα ήταν πηγή βούλησης και ανάγκη να επιλύσει τα άλλα προβλήματά της. Αλλά η Τουρκία δεν είναι φυσιολογική χώρα, ούτε κυβερνάται από ένα λογικό ηγέτη. Ο Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι τα προβλήματα του στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι ευκαιρία για κέρδη στην Κύπρο και το Αιγαίο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η πολιτική ηγεσία πρέπει να σκεφθεί ξανά και την τακτική της, αλλά πάνω απ’ όλα να εκπονήσει σχέδια για να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις που εκπορεύονται από τη λαιμαργία της κατοχικής δύναμης. Η πολιτική υποστήριξης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας χρεωκόπησε, απέτυχε οικτρά, και εξέθεσε όσους συνεχίζουν να την στηρίζουν. Είναι πάνω απ’ όλα ρατσιστική και δεν επανενώνει το νησί. Εκτός εάν οι ηγέτες μας θέλουν τη διχοτόμηση και ντρέπονται να μας την πουν. Η πλειοψηφία του λαού, και οι οπαδοί του μόνιμα υποχωρητικού ΑΚΕΛ, αλλά και του δυσκοίλιου ΔΗΣΥ, την απορρίπτουν. Και εάν είναι να επιλεγεί η διχοτόμηση, γιατί να διαλύσουμε το κυπριακό κράτος. Ας μείνουμε όπως είμαστε μέχρι παρακάτω. Διότι όλο για τελευταία ευκαιρία μας λένε, και όλο σε διασκέψεις λαμβάνουμε μέρος…

Σημείωση Ι: Το γεγονός και μόνο ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ επιμένουν σε λύσεις που θα απορρίψει ο λαός, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ένωση των δυνάμεων που αντιστέκονται στην επιβολή της «λύσης» που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ. Και αναφέρομαι στην φιλοτουρκική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Σημείωση ΙΙ: Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής έσφαλλε στέλνοντας πρόσκληση στους ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι τύποι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την χούντα των Αθηνών, που ευθύνεται απόλυτα για τη σημερινή τραγωδία της Κύπρου. Πρέπει να διορθώσει…

Υστερόγραφο: Η ομάδα των «Σταλινικών» του ΑΚΕΛ, και όσοι πρώην του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου, έφυγαν άρον-άρον ή εκδιώχθηκαν με την κατηγορία των πρακτόρων, συνεχίζουν την επίθεση τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, τον οποίο κατηγορούν για «άκρατο σταλινισμό». Πρέπει να είναι τρελοί οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει άλλοι εξήγηση.

Το ΑΚΕΛ και τα ανώτερα στελέχη του, έχουν ξεχάσει όλες τις μπούρδες που έλεγαν κατά καιρούς. Τον μόνο το οποίο επιμένουν να υποστηρίζουν και σήμερα είναι ο παππούς Ιωσήφ Στάλιν, ένας στυγνός δικτάτορας που ευθύνεται για δολοφονίες και για εκτόπιση πληθυσμών. Και για να κτυπήσουν τον κ. Κοτζιά, καταφεύγουν που; Μα στον Στάλιν. Το άλλο που λένε για τον Έλληνα υπουργό, και πραγματικά αποτελεί ύβρι, είναι ότι κυριαρχείται από εθνικισμό. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι εθνικιστής. Άλλωστε, πατριωτισμός είναι η επιμονή στην κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, πατριωτικό είναι το αίτημα για να αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Οι πάντες αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση του ΑΚΕΛ και του γενικού γραμματέα, Άνδρου Κυπριανού. Οι τελευταίες επίσημες δημοσκοπήσεις του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές προκάλεσαν λιποθυμίες.

One thought on “Τα γνήσια πρακτικά και οι ψευτόμαγκες: Εκτός εάν οι ηγέτες μας θέλουν τη διχοτόμηση και ντρέπονται να μας το  πουν

  1. Δυστυχώς ο ενδιάμεσος χώρος που μπορούσε να σταματήσει την κατηφόρα διαγεται από τα κομματικού συμφέροντα που είναι η κατάρα του Κυπριακού Ελληνιμου. Καλά οι ΜΚΟ έχουν πάρει πολλα πράγματα για να προπαγανδίζουν τη Τουρκική Λύση ο Αβερωφ και ο Κυπριανου είναι τόσο χαζοί που ακόμα δεν κατάλαβαν που το παν οι Τούρκοι. Ας σκεφτούν μόνο τι έγινε στα Στροβιλια και θα καταλάβουν τι θα πει Τούρκος. Μιλώντας με κάποιου υποστηρικτές του Αντρου μόλις χθες μου είπαν,και αυτό φαίνεται να είναι η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ, ότι στοΓκρα Μόντενα Ε πρότειναν πολλές λύσεις οι Τούρκοι στον Αναστασιαδη αλλά δεν τις εδεκτηκε γιατι θέλει ο ίδιος να ξαναβγεί Πρόεδρος. Έλεος
    Οδηγούμαστε προς την καταστροφή.Αντρο φύγε , Αβερωφ πήγαινε να δουλέψεις να βγάλεις κανένα γρόσι να ζήσεις ,ίσως σωθεί η πατρίδα μας .Θεε μου βάλε το χέρι σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *