Τα πίτουρα, οι κότες και το ΑΚΕΛ της φιλοτουρκικής διζωνικής: Μία οφειλόμενη απάντηση…

O Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (2Α) με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (2Δ) στη Βουλή, Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Στη δημοσιογραφία αγνοούμε τους «ταχυδρόμους», διότι απλά μεταφέρουν τα όποια μηνύματα μας στέλνουν διάφοροι τύποι, όπως ας πούμε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Οι «ταχυδρόμοι» ΔΕΝ ευθύνονται για το περιεχόμενο… Δημοσιεύεται σήμερα στον «Φιλελεύθερο», ως οφείλαμε, η επιστολή της κ. Μαρίνας Σάββα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ( δημοσιεύεται παρακάτω και στην ιστοσελίδα μας). Είμαι βέβαιος πως αν έγραφε την επιστολή η αξιοπρεπής Μαρίνα, θα έγραφε άλλα πράγματα. Ομιλούσε, όμως, ως …Άντρος Κυπριανού, έμπλεξε τα πίτουρα με τις κότες. Από τη στιγμή που με κατατάσσεις στο στρατόπεδο του κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είναι μόνιμα θυμωμένος με την κριτική μου, δεν αξίζει καμίας απάντησης η επιστολή σου αγαπητή Μαρίνα. 

Όσον αφορά την πολιτική του ΑΚΕΛ, και οποιουδήποτε άλλου κόμματος στην Κύπρο, υπέρ της απαράδεκτης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η πραγματικότητα «επί του εδάφους», άλλα δείχνει και αποδεικνύει: ότι απέτυχε πλήρως, για ένα σοβαρότατο λόγο: Είναι απέραντα φιλοτουρκική και ρατσιστική.

Και στο ΑΚΕΛ το γνωρίζουν, και στα άλλα κόμματα το ξέρουν, αλλά είναι δειλοί οι ηγέτες τους για να το παραδεχθούν στους οπαδούς τους. Η διζωνική εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και τον επεκτατισμό της. Το χειρότερο όλων, που κρύβουν από τους πολίτες, είναι ότι μετά τη λύση θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα σημερινά «σύνορα» αλλά χωρίς εισαγωγικά. Διότι πρέπει να γίνεται έλεγχος όσων πηγαίνουν στο «τουρκικό κρατίδιο». Άρα, η μόνη διαφορά από τη σημερινή κατάσταση, μετά τη λύση, θα είναι ότι τους τα δώσαμε όλα και με την υπογραφή μας.

Έχουν τα κότσια το ΑΚΕΛ και τα άλλα κόμματα που θέλουν τη διζωνική να το παραδεχθούν στους οπαδούς τους; Θα τα ξαναπούμε…

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ

Απάντηση στο άρθρο του κ. Ιγνατίου «Τα γνήσια πρακτικά και οι ψευτόμαγκες»

Το χτεσινό άρθρο του κ. Ιγνατίου στον Φιλελεύθερο είναι ένα έξοχο κείμενο υπεράσπισης μετά πόθου και πάθους του κ. Αναστασιάδη και των χειρισμών του στο Κρανς Μοντανά. Δεν είμαι σίγουρη ποιος πρέπει να ανησυχεί γι΄αυτό: ο κ. Αναστασιάδης που τον υπερασπίζεται ο κ. Ιγνατίου ή ο κ. Ιγνατίου που κατέληξε να υπερασπίζεται τον κ. Αναστασιάδη; Εν πάσει περιπτώσει, αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Μεταξύ τους θα τα βρουν, είναι βέβαιο.

«Στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ και των λοιπών οπαδών της λύσης ό, τι νάναι», «πολλοί ψευτόμαγκες στην Κύπρο με πρώτο τον κ. Κυπριανού που πιστεύει όποια βλακεία ακούει από τους Τούρκους», «βούρδουλας που σας χρειάζεται», «το μόνιμα υποχωρητικό ΑΚΕΛ». Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις, ένα μικρό ανθολόγιο, από το χτεσινό άρθρο του κ. Ιγνατίου. Και όλα αυτά για να μας πει τι; Ότι «η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία απέτυχε οικτρά». Έπρεπε άραγε να κάνει download όλο το υβρεολόγιο που ήξερε για το ΑΚΕΛ και τον Γενικό του Γραμματέα για να πει ότι διαφωνεί με την λύση της ομοσπονδίας; Μάλλον ναι. Γιατί αν δεν γέμιζε το άρθρο του με όλο αυτό το παραλήρημα εναντίον του ΑΚΕΛ, θα έπρεπε να το γεμίσει με τη λύση που έχει να προτείνει ο ίδιος και όσοι συμφωνούν μαζί του.

Και τι θα έλεγε τότε ο κ. Ιγνατίου; Ότι πρέπει να πάμε σε λύση ενιαίου κράτους; Θα γελούσαν μαζί του μέχρι και τα πληκτρολόγια στο επιτελείο του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Μέχρι και εκεί, που το ΔΗΚΟ θέλει διζωνική δικοινοτική με σωστό περιεχόμενο, η ΕΔΕΚ δεν θέλει ούτε διζωνική, ούτε δικοινοτική, ούτε ομοσπονδία και η Αλληλεγγύη θέλει να αυτοπυρποληθεί για την Ένωση, «παίζουν πελλόν» κατά την κυπριακή και δεν λένε στον κόσμο ποια λύση θέλουν, θα μας πει ο κ. Ιγνατίου; Αλλοίμονο.

Γι΄αυτό ο κ. Ιγνατίου βολεύεται στα γνωστά: να βρίσει λίγο το ΑΚΕΛ, να πει για υποχωρήσεις, να ρίξει κέτσαπ ΔΗΣΑΚΕΛ αφού προηγουμένως δοξάσει την ενδιάμεση απόχρωση του κ. Αναστασιάδη, να μας απειλήσει και με βούρδουλα επειδή τολμούμε να μιλούμε για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ή να αμφισβητούμε τον κ. Αναστασιάδη. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.

Μόλις είναι έτοιμος ο κ. Ιγνατίου να μιλήσει και για το ποια λύση (πρέπει να) θέλουμε ας τα γράψει σε ένα άρθρο για να απαντήσουμε επί της ουσίας.

Μαρίνα Σάββα
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *