Τι ευτυχία να σφετερίζεσαι ό,τι δεν σού ανήκει!

Η παράνομη ΄"σημαία" του κατοχικού καθεστώτος στον Πενταδάκτυλο. Αυτό το απαράδεκτο θέαμα βλέπουν κάθε βράδι οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στη Λευκωσία. Φωτογραφία Yannis Kolesidis for The New York Times, ANA-MPA

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ

ΓΙ’ ΑΛΛΗ μια φορά χαμένοι στημετάφραση -και σαν σχήμα λόγου και σαν κυριολεξία- ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν ασάφειες να τές… ανακαλύπτουμε, εθισμένοι στο εποικοδομητικό… εφεύρημα του Χάνεϊ για αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά, ο ασαφής όρος επανήλθε μετά τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου: «Αναμένει η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ πρόοδο επί των όρων αναφοράς πριν τον Σεπτέμβρη» κ.λπ.

Και ποίοι είναι οιόροι αναφοράς; Ουδείς έχει εξηγήσει. Εκεί, λοιπόν, που μάς δίνεται η ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή -και όχι απ’εκεί που επιμένουν οι Τούρκοι και οι μπαλονάδες ότι το άφησε ο Άιντα τους- συρόμαστε -και πάλι- σε ράγιες εγκλωβισμού και υποταγής στις τουρκικές απαιτήσεις.

­— Ή προσυπογράφετε την… ισότιμη κυριαρχία του «κράτους» μας σε στεριά και θάλασσα, ή παίρνουμε το «κράτος» μας και… χωρίζουμε!

Ποια η διαφορά των δύο όρων που διαχωρίζονται με το διαζευκτικό ή, μόνον η τουρκική «λογική» -και οι… θαυμαστές και συνεργοί της- μπορούν να… παρακολουθήσουν!

Αντί ομόφωνα ν’ αντιμετωπιστεί η τουρκική πρόκληση με το ερώτημα:

Επί ποίου εδάφους και επί ποίας ΑΟΖ το «κράτος» σας, ασύστολοι σφετεριστές;

προσπερνά η πολιτικο-κομματική ηγεσία την πρόκληση, αποδεχόμενη -στην πραγματικότητα- το μισαλλόδοξο σύνθημα στην πλαγιά του τουρκοκατεχόμενου Πενταδάχτυλου:

Τι ευτυχία να σφετερίζεσαι ό,τι δεν σού ανήκει!

Απειλώντας και τρομοκρατώντας, με θαυμαστές τους συμμετέχοντες επικαρπωτές και κλεφταποδόχους -ποικίλους- κερδοσκόπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.