Το ΕΛΑΜ και τα εθνικιστικά κινήματα: Ανήγγειλε τους υποψηφίους και προανήγγειλε Πολιτική Ομάδα

Εκδήλωση του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΎ ΕΛΑΜ στην Δερύνεια για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ/ΕΛΑΜ

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ*

«Το ΕΛΑΜ παρουσίασε τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές (Φιλελεύθερος 5/5/2019) και ταυτόχρονα διά του Προέδρου του, μας ενημέρωσε ότι τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν για πρώτη φορά, μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία θέλει να είναι μέλος και γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να το ψηφίσουν, ώστε να πάρει την πολυπόθητη έδρα και να γίνει έτσι μέλος αυτής της παράταξης».

Με την δήλωσή του αυτή ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ουσιαστικά ενημέρωσε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, ψηφίζοντας ΕΛΑΜ ενισχύουν και τα άλλα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, τα οποία αναμένεται ότι μετά τις ευρωεκλογές θα συγκροτήσουν κοινή ομάδα. Λογικά καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την ομάδα  θα διαδραματίζει το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο με την πρόεδρό του Μαρί Λεπέν, η οποία πιθανόν να είναι και πρόεδρος τής υπό συγκρότηση ευρωπαϊκής εθνικιστικής πολιτικής ομάδας.

  • Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε τι στην πράξη θα συμβεί και ουδείς δικαιούται απ’ αυτούς που θα ψηφίσουν το ΕΛΑΜ να αρνηθούν την ευθύνη γι’ αυτή τους την επιλογή.

Τη στιγμή που Ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αναμένει την αλληλεγγύη της Ευρώπης, το ΕΛΑΜ μας λέει καθαρά ότι θα αγωνιστεί για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επικράτηση και το μεγαλείο του φασισμού, ξεχνώντας τι δεινά επέφερε ο Χιτλερ και ο Μουσολίνι, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Είναι καθήκον όλων μας, όχι μόνο να μην ψηφίσουμε ΕΛΑΜ, αλλά και να το απομονώσουμε βοηθώντας την Ευρώπη να βρει τον δρόμο της και να εφαρμόσει δημοκρατικές πολιτικές τόσο στην επικράτειά της όσο και παγκοσμίως.

*Πρώην βουλευτής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.