Το ευχαριστώ του Αναστασιάδη: Ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν δείχνει καμία εκτίμηση σε όσους τον στήριξαν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Αριστερά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ΑΒέρωφ Νεοφύτου. Λευκωσία 28 Ιανουαρίου 2018. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι παρεμβάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στην προεκλογική εκστρατεία είναι όλο και πιο πρόδηλες και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, που χρονικά τοποθετούνται στις 5 Φεβρουαρίου 2023 (  ο πρώτος γύρος), τόσο και αυξάνονται. Ήταν αναμενόμενο να υποστηρίξει τον Πρόεδρο του κόμματος του, που είναι υποψήφιος, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Έχει σημασία, ωστόσο, τι λέγει και για τους υπόλοιπους, τους βασικούς υποψήφιους, τους οποίους τους χαρακτήρισε και συνεργάτες του. Δηλαδή, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, που ήταν ο διαπραγματευτής στο Κυπριακό και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνησή του.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δείχνει όμως και πόσο εκτιμά τα κόμματα, που τον έχουν υποστηρίξει με διάφορους τρόπους στη δεκαετία της διακυβέρνησης του. Στη συνέντευξή του στα αθηναϊκά ΝΕΑ, που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο, ρωτήθηκε το εξής:

  • «Τρεις συνεργάτες σας υποψήφιοι στις εκλογές. Θεωρείτε ότι στο Κυπριακό τουλάχιστον θα έχουν αποκλίσεις στην πολιτική τους;».

Και απάντησε ως εξής: «Οι πολιτικές Αβέρωφ δεν διαφέρουν από τις δικές μου. Οι πολιτικές Μαυρογιάννη, όσον αφορά το Κυπριακό δεν διαφέρουν από τις δικές μου επιλογές. Η προσωπική επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν διαφέρει. Πού δημιουργείται το πρόβλημα με τον κ. Χριστοδουλίδη; Στο γεγονός ότι τα κόμματα που τον στηρίζουν έχουν τόσο αντικρουόμενες θέσεις, οπότε διερωτώμαι πώς μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς κινδύνους διάλυσης μίας κυβερνήσεως όταν έρθει η ώρα λήψης αποφάσεων για το Κυπριακό».

Δηλαδή το ΔΗΚΟ το οποίο τον στήριξε στις προεδρικές εκλογές του 2013, συμμετείχε στην κυβέρνησή του, η ΔΗΠΑ, η οποία στήριξε και ακόμη συμμετέχει στη διακυβέρνηση και η ΕΔΕΚ, που ψήφισε δυο χρονιές τον  κρατικό προϋπολογισμό, διέλυσαν την Κυβέρνηση του; Είναι απειλή προς την ομαλότητα; Δεν θεωρώ πως σωστά έπραξαν τα κόμματα αυτά στηρίζοντας τον κ. Αναστασιάδη. Αντίθετα λάθος έπραξαν και στήριξαν Αναστασιάδη και συνεργάσθηκαν μαζί τού. Άλλο, όμως, κρίνεται εδώ. Το ευχαριστώ ενός απερχόμενου, που εκτίμηση δεν έχει.

Την ώρα κατά την οποία αξιοποιεί τον χρόνο του σε ταξίδια, για να αποχαιρετήσει ομολόγους του αλλά στο εσωτερικό για να βοηθήσει στον προεκλογικό του κόμματος του, ολίγη εκτίμηση σε όσους τον στήριξαν δεν βλάπτει. Ακόμη και το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ, τον στήριξε, σε κάποιες φάσεις του Κυπριακού.

Τελικά όλοι λάθος έκαναν και το δείχνει με την συμπεριφορά του ο ίδιος ο κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *