Το πλαίσιο Γκουτέρες και το κεκτημένο από τη ναυαγήσασα πενταμερή στο Κραν Μοντάνα

FILE PHOTO. Η «οικογενειακή» φωτογραφία από τη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετία. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Του Λάζαρου Μαύρου

ΤΩΡΑ  ΟΜΝΥΟΥΝ στο… «Πλαίσιο Γκουτέρες». Με ό,τι οι ίδιοι πολύ καλά καταλαβαίνουν πως περιλαμβάνει. «Κεκτημένο» από τη ναυαγήσασα Πενταμερή (των «Τριών Εγγυητριών & των Δύο Κοινοτήτων»), 7η Ιουλίου ε.έ. στο ελβετικό Grans-Montana. Μαζί στο εν λόγω «Πλαίσιο» περιλαμβανόμενες και οι υποτιθέμενες ως «άκυρες και μη υποβληθείσες», «null and void», προτάσεις – «δώρα», με την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, προς τους Τούρκους που είχε υποβάλει 5η Ιουλίου, εκεί στο Grans-Montana ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ΠτΔ κ. Αναστασιάδης.

ΑΠΟ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ… γενεαλογία είν’ οι επίγονοι εκείνων που ενέδωσαν στους Δείκτες Κουεγιάρ το 1985. Και στη Δέσμη Ιδεών Γκάλι το 1992. Οι ίδιοι αυτοπροσώπως που ενέδωσαν στο Σχέδιο Ανάν 2002-2004. Οι υποστηρικτές του Joint Statement Χριστόφια – Ταλάτ 23ης Μαΐου 2008 για «Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς». Και της Joint Declaration Αναστασιάδη – Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014 για «Διζωνική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία» εφ’ όλης της Κύπρου, προς αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ΕΚΟ – Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία… 

ΗΤΟΙ: Το Προεδρικό Αναστασιάδη, οι ηγεσίες ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, οι Ε.Δη., πρώην ΑΔΗΣΟΚ και τινες άλλοι… Εξήκοντα παραλήπτες απόρρητης επιστολής με τα «μη απόρρητα» του κ. Αναστασιάδη.

ΤΩΡΑ , η ηγεσία του κ. Άντρου στο ΑΚΕΛ – για τις προεκλογικές ανάγκες επανεκλογής του κ. Αναστασιάδη, διά της γνώριμης και δοκιμασμένη μεθόδου της «θυσίας της Ιφιγένειας (Σταύρου Μαλά) εν Αυλίδι» – αφ’ ενός εξωθεί τον ΠτΔ να προχωρήσει με βάση το «Πλαίσιο Γκουτέρες», αφ’ ετέρου τον επικρίνει καθημερινά ότι «προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητάς του δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν» (Στ.Στεφάνου ΑΚΕΛ – «Χαραυγή» 15.9.17 σελ.3).

ΟΜΟΟΥΣΙΑ  επί της… ουσίας, με το ΑΚΕΛ, η ηγεσία Αβέρωφ -ΔηΣυ διαβεβαιώνει, απαντώντας, ότι «η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με βάση τις Παραμέτρους του ΟΗΕ και το Πλαίσιο Γκουτέρες». Αλλά αναμένει «να δούμε και εάν η άλλη πλευρά (σ.σ. η τουρκική) θα μείνει εντός των Παραμέτρων του ΟΗΕ και του Πλαισίου Γκουτέρες». (Δηλώσεις Αβέρωφ ΔηΣυ – «Αλήθεια» 15.9.17 σελ.6).

ΣΤΗ  ΔΙΚΗ του προεκλογική δημαγωγία προς εξαπάτηση μερίδων των Απορριπτικών, ο έχων προσφέρει στους Τούρκους μέχρι και την εκ περιτροπής προεδρία, κ. Αναστασιάδης,

ΑΦ’ ΕΝΟΣ καυχιέται ότι Απέρριψε το «μενού των τουρκικών αξιώσεων» για τις «Εγγυήσεις» και τα στρατεύματα (που διαδίδει «απορρήτως» ότι το δεχόντουσαν οι Άντρος & Αβέρωφ),

ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ αναμένει, λέει, να δει αν θα αποδεχτούν οι Τούρκοι τις (ποιες;) «προϋποθέσεις ενός Κανονικού Κράτους» περί του οποίου ομίλησε ο Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες. Και διαβεβαιώνει «απορρήτως» δια προσωπικών επιστολών του τους Εξήκοντα ότι παραμένει ο έμπιστος από το 2002… ΑΝΑΝ-ιστής τους!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ : Ιδίως επειδή οι πολίτες, το εκλογικό σώμα των επικείμενων σε τέσσερεις μήνες προεδρικών εκλογών, δικαιούνται κι έχουν καθήκον να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την πραγματική αλήθεια όσων διακυβεύονται, υποχρέωση των γνωριζόντων είναι να εξηγήσουν επακριβώς τι εστί «Πλαίσιο Γκουτέρες». Και σε τι διαφέρει από το Σχέδιο Ανάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *