Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει τον αφανισμό των Ελλήνων του νησιού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Μέσα σε μία εβδομάδα από την τουρκική εισβολή στη Συρία, προσφυγοποιήθηκαν πέραν των 300 χιλιάδων Κούρδων, εκατοντάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Ήταν τόσο το μένος των τρομοκρατών, που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, και του στρατού του Αττίλα, που ακόμα και ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μαρκ Έσπερ, μίλησε για την πιθανότητα να διαπράχθηκαν «εγκλήματα πολέμου».

  • Η ανθρωπότητα έφριξε από τις ωμότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι και οι τρομοκράτες συνεργάτες τους, πολλές Κυβερνήσεις τερμάτισαν τις πωλήσεις όπλων στην κατοχική δύναμη, αλλά -αυτό που πρέπει να κρατήσουμε- είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δείλιασε. Προχώρησε. Οι δυνάμεις του σκότωσαν, τραυμάτισαν, βίασαν και εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους. Έγιναν φρικτά εγκλήματα, για τα οποία δυστυχώς δεν θα πληρώσει, διότι θα σπεύσει να τον σώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ… Όπως δεν πλήρωσε η Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου.

Αλλά εδώ είναι άλλο το πρόβλημα. Οι πολιτικοί μας ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποχωρήσουν για να… συναντήσουν τις θέσεις της Τουρκίας. Αν είναι δυνατό! Γιατί να ταλαιπωρούνται και να παλεύουν οι Τούρκοι για να κερδίσουν τα «δίκαιά» τους στην Κύπρο; Οι πολιτικοί μας, που είναι πολύ large οι άνθρωποι, πρόσφεραν στο πιάτο το νησί στον αιμοβόρο Αττίλα. Και επειδή δεν είναι ικανοποιημένος ο εισβολέας, στις νέες διαπραγματεύσεις θα αποδεχθούμε και την παραμονή του κατοχικού στρατού, για να νιώθουν… ασφαλείς οι «συμπατριώτες» μας Τουρκοκύπριοι.

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, επιχείρησε να κάνει την «επανάστασή» του με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Συρία, για να δεχθεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τον σουλτάνο της Τουρκίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ως γνωστό, δεν σέβεται τίποτα. Ούτε τη δημοκρατία. Ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκστόμισε πολλά εναντίον του κ. Ακιντζί, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω. Λογικό. Διότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος έχει φυλακίσει και φίλους του κατοχικού ηγέτη, ισχυριζόμενος ότι ήταν άνθρωποι του ιμάμη Γκιουλέν.

Δεν θα τον κρίνω για την υποχώρηση, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βάλει κανείς με τον Ερντογάν. Είναι ένας βίαιος άνθρωπος, αυταρχικός, που έχει καταπατήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και παραβιάζει καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από το παραλήρημά του κράτησα ότι αυτός επέλεξε και επέβαλε ως παράνομο «πρόεδρο» του κατοχικού καθεστώτος τον κ. Ακιντζί. Κράτησα ότι θα τον αλλάξει στις παράνομες ψευτο-«εκλογές» στο παράρτημα της Άγκυρας στα κατεχόμενα. Και κράτησα ότι ο Ερντογάν αποφασίζει και διατάζει στα κατεχόμενα. Όλα τα άλλα, που μας τσαμπουνάνε οι ερντογολάγνοι, είναι ψέματα. Ο κ. Ακιντζί δεν έχει καμία εξουσία στα κατεχόμενα, πέραν του γεγονότος ότι είναι παράνομος και δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για απλά πράγματα, πόσο μάλλον για τη λύση του Κυπριακού.

  • Μου λένε οι φίλοι μου που τον εκτιμούν ότι αν ο κατοχικός ηγέτης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέληγαν σε μία συμφωνία, η Τουρκία θα αναγκαζόταν να τη δεχθεί. Ειλικρινά δεν τους θεωρώ αφελείς. Αντίθετα γνωρίζουν το Κυπριακό ακόμα και πιο καλά από μένα. Είναι έξυπνοι και επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συμβεί αυτό. Ο κ. Ακιντζί θα διαπραγματεύεται με τον κ. Αναστασιάδη χωρίς να συμβουλεύεται την Άγκυρα; Θα συμφωνήσει σε λύση με τον Πρόεδρο της Κύπρου με την οποία δεν θα συμφωνεί η Τουρκία; Πώς στο καλό θα συμβεί αυτό;

Και έχω και ένα άλλο ερώτημα: Πού και πότε διαφώνησε ο κατοχικός ηγέτης με τη λύση που επιθυμεί η κατοχική δύναμη; Και παραμονή στρατευμάτων απαιτεί. Και να συνεχιστεί το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων της Τουρκίας. Και να παραμείνουν σε ισχύ τα επεμβατικά της δικαιώματα. Ο κ. Ακιντζί δεν είναι αυτός που τα θέλει όλα μοιρασμένα στα ίσια; Διότι αν δεν δέχεται το δικαίωμα της πλειοψηφίας, όπως επιτάσσει η δημοκρατία, να μας το πει. Διότι αλλάζουν τα πράγματα. Δεν τον άκουσα ποτέ να διαφωνεί με τη «μητέρα» Τουρκία. Με δεδομένο ότι τον επέβαλε ψευτο-πρόεδρο ο Ερντογάν, πιστεύω ότι έχει συμφωνήσει να ακολουθεί τις εντολές του.

Όταν επελέγη για την ηγεσία του ψευδοκράτους, είχα υποστηρίξει από τη στήλη αυτή ότι ήταν απόφαση της Τουρκίας, η οποία στο πρόσωπο του κ. Ακιντζί είδε τον άνθρωπο που θα της αλλάξει την εικόνα στο Κυπριακό. Η Άγκυρα τον χρησιμοποίησε ασύστολα και οι δικοί μας στις ελεύθερες περιοχές, με πρώτο τον κ. Αναστασιάδη, τσίμπησαν σαν χάνοι το δόλωμα. Μόνο που δεν κτύπησαν τις καμπάνες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ανέδειξε σε συμπρόεδρο. Ας μην ξεχνάμε αυτό το μέγα λάθος του κ. Αναστασιάδη. Τον έσερνε μαζί του παντού και προσπάθησε να μας τον παρουσιάσει για κάτι που δεν είναι. Στο Κραν Μοντανά τα κατάλαβε όλα και ήταν ένας από τους λόγους της άτακτης υποχώρησής του. Τον πλήρωσε και από την καλή και από την ανάποδη… Ενώπιον όλων των μελών των αντιπροσωπειών τον πρόσβαλε με τον χειρότερο τρόπο…

  • Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν είναι «άγιος». Είναι μέρος και αυτός του άθλιου και βρόμικου παιγνιδιού της Τουρκίας εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο στόχος είναι η απόλυτη κυριαρχία στον κατεχόμενο βορρά και ο έλεγχος των ελεύθερων περιοχών. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι επικίνδυνος για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Ελληνισμού της Κύπρου. Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει τον αφανισμό των Ελλήνων του νησιού.

Η βαρβαρότητα και οι ωμότητες των Τούρκων εναντίον των Κούρδων πρέπει να μας αφυπνίσουν. Ιδιαίτερα όσους ξεχνούν ότι η Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Τα πράγματα είναι απλά: ‘Η παραδιδόμαστε ή συνεχίζουμε να αρνούμαστε τη «συνθηκολόγηση» και την παράδοση στην Τουρκία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και τρόπος…

Με δεδομένα πλέον τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Προέδρου Τραμπ στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της οποίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον παίζει στα δάκτυλά του, η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να αποφύγουν κάθε συζήτηση για το Κυπριακό και το Αιγαίο μέχρι τις επόμενες αμερικανικές εκλογές. Μετά τη συμφωνία για την «εκεχειρία» στη Συρία, πρέπει να είναι ορατή σε όλους η προτίμηση του Αμερικανού Προέδρου στην Τουρκία. Σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση, τους Τούρκους θα βοηθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόδωσε στεγνά τους Κούρδους, οι οποίοι πρόσφεραν στρατηγικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα, εμείς που αλληθωρίζουμε και προς τη Μόσχα δεν θα έχουμε τύχη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα επανέλθω για τρίτη φορά στο ερώτημά μου προς τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ: Έχει ταξιδεύσει ποτέ μέσω των κατεχομένων στις Βρυξέλλες για να ασκήσει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή; Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσει; Εάν δεν έχει ταξιδεύσει, να μας το πει και θα το δημοσιεύσουμε με περισσή ικανοποίηση. Εάν όμως επιλέξει να μας αγνοήσει και αυτή τη φορά, ο καθένας μπορεί να υποθέσει την απάντησή του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *