Τουρκία και άκρον άωτο της βλακείας: Τα δώρα στο Κραν Μοντάνα

FILE PHOTO. O Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Του Λάζαρου Μαύρου

ΕΑΝ  ΚΑΝΕΙΣ θέλει να συνοψίσει το άκρον άωτο της βλακείας (κατ’ επιείκειαν) των ηγεσιών του Ελληνισμού κατά το έτος 2017, του 43ου χρόνου της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, μπορεί απλώς να παραθέσει, από την «Ελληνοκυπριακή πρόταση της 6ης Ιουλίου 2017» στο Grans-Montana με τίτλο «Η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας της Κύπρου», «Παράρτημα 4», το 7ο της σημείο που τιτλοφορείται «Σύμφωνο Φιλίας ανάμεσα σε Κύπρο-Ελλάδα-Τουρκία», όπως δημοσιεύτηκε στην 8η σελίδα του «Φιλελευθέρου» όπου ο Ανδρέας Πιμπίσιης αποκάλυψε, με έγγραφα, τα «δώρα» του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη προς τους Τούρκους, στην εκεί συγκροτηθείσα Πενταμερή των «Τριών Εγγυητριών και των Δύο Κοινοτήτων» υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ. 

ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ το άκρον άωτον, ακριβώς επειδή μια χώρα, όπως η Κύπρος (και ο λαός της, μ’ επικεφαλής τις διαδοχικές ηγεσίες του) που έχει υποστεί την παράνομη τουρκική εισβολή το 1974 και συνεχίζει έκτοτε να υφίσταται επί 43 χρόνια την παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή κι εθνοκάθαρση επί των εδαφών της, θα έπρεπε μονίμως, ανυποχώρητα, αταλάντευτα κι επίμονα, με όλες του τις δυνάμεις, να διεξάγει ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Παντού και πάντοτε. Σε όλη την έκταση και σ’ όλες τις διαδικασίες της Διεθνούς Κοινότητας, όλων των διεθνών οργανισμών της και όλων των διεθνών σχέσεων.

ΑΥΤΗ , λοιπόν, η βλακεία, που έχει τις μακροχρόνιες ρίζες της στην προπατορική ψευδαίσθηση των Ηττημένων Μυαλών των ηγεσιών Λευκωσίας και Αθηνών ότι ήταν, δήθεν, δυνατό να συμφωνήσει η Τουρκία – Κατακτητής σε «λύση» του Κυπριακού, η οποία θα αποτελούσε βελτίωση της κατάστασης για τον Ελληνισμό στην Κύπρο κι αντίστοιχη μείωση κι απώλεια των κατοχικών κεκτημένων της Τουρκίας στη μεγαλόνησο,

– ΕΝΩ επί 43 χρόνια αποδεικνύεται ως ατελέσφορη, ανωφελής και διαχρονικώς βλαπτικότερη βλακεία,

– ΑΝΤΙ ν’ αποκηρυχθεί και να εγκαταλειφθεί, προωθήθηκε εξικνούμενη μέχρι το άκρον άωτό της: «Σύμφωνο Φιλίας Κύπρου – Ελλάδος – Τουρκίας».

ΜΙΑ  ΒΛΑΚΕΙΑ, η οποία, ως βαρύτατος υποτροπιασμός καρκινογόνας εθελοτύφλωσης, αρνείται ν’ ακούσει και ν’ αντιληφθεί, τι ακριβώς ήταν και είναι η Τουρκία. Τι επακριβώς επιδιώκει, διαλαλεί επιμόνως, ομολογεί ανενδοίαστα και εφαρμόζει εμπράκτως ακατάπαυστα η ίδια η Τουρκία, εναντίον του Ελληνισμού. Ιδίως στην Κύπρο από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα, αταλάντευτα.

ΠΡΟΪΟΝ  αυτού του υποτροπιασμού, υπήρξε η βλακεία στο τετράγωνο κι η βλακεία στον κύβο, να εμφανιστούν οι ημέτεροι στη Γενεύη και στο Grans-Montana, στην Πενταμερή διαδικασία που η Τουρκία απαίτησε, πρόθυμοι ακόμα και για «Σύμφωνο Φιλίας» με τους Τούρκους Κατακτητές.

– Οπτασιαζόμενοι και φαντασιωνόμενοι, με ακραία αντι-ορθολογικό κι αντι-ρεαλιστικό ρομαντισμό, ότι, μπορεί να υπάρξει μία «ορθολογικά σκεπτόμενη Τουρκία», εντελώς αντίστροφη από τον πασίγνωστο κι επίμονο επί δεκαετίες υλοποιούμενο τουρκικό ορθολογισμό της επεκτατικότητας και του νεο-οθωμανισμού!!!

ΑΡΑ , ΛΟΙΠΟΝ, μια «νέα στρατηγική», για όσους την αναζητούν και, επί τη ευκαιρία των προσεχών προεδρικών εκλογών, επιδιώκουν να την προτείνουν προς έγκριση στο εκλογικό σώμα, πρώτιστο που οφείλει είναι ο αξιόπιστος και πειστικός σχεδιασμός του ασυμβίβαστου κι ασυνθηκολόγητου αντι-τουρκικού αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *