Τουρκικές κατακτητικές στοχοθετήσεις: Οι όροι που τίθενται από την τ/κ ηγεσία καθ’ υπόδειξη της Άγκυρας

ΦΩΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΟΥ (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Του Πέτρου Στυλιανού

Ο Μουσταφά Ακιντζί και όλη η τουρκοκυπριακή ηγεσία, όσο ανεβαίνει ο τόνος των εκκλήσεων για συνομιλίες, τόσο πιο πολύ ανεβάζουν τον πήχη προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι όροι που από μέρους των τίθενται είναι καθ’ υπόδειξιν της Άγκυρας, η οποία λόγω γεωπολιτικών συγκυριών της περιοχής, βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της. 

Οι όροι, συγκεκριμένα, που θέτει η Άγκυρα μέσω εν Κύπρω κλητήρος είναι οι εξής:

  1. Σύσταση κοινής επιτροπής συνδιαχείρισης των κοιτασμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν η διαχείριση των κοιτασμάτων να υπάγεται στο κεντρικό κράτος, βασιζόμενη στη δήθεν συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου 2014.
  2. Αποδοχή πολιτικής και αριθμητικής ισότητας.
  3. Επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα με κλειστό τέλος για επίτευξη ενδιάμεσης στρατηγικής συμφωνίας, όπως προβλέπεται στην έκθεση Αντόνιο Γκιουτέρες.
  4. Άμεση εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία να περιλαμβάνουν την ένωση της κινητής τηλεφωνίας, την ήτοι ηλεκτρονικού δικτύου.
  5. Ανταλλαγή επισκέψεων Σχολείων για εμπέδωση της λύσης.
  6. Διαμοιρασμό των συχνοτήτων του ραδιοφώνου.
  7. Παράλληλα επιμένουν στην παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού από τον οποίο η Κύπρος πλήγηκε θανάσιμα και το απαράδεκτο «δικαίωμα» επέμβασης του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Μια ματιά κι αν θελήσει να ρίξει κανείς στο περισπούδαστο σύγγραμμα του φίλτατου πανεπιστημιακού Ανδρέα Θεοφάνους: «Η διακυβέρνηση και η πολιτική οικονομία μιας ομοσπονδιακής Κύπρου» (σ. 93) θα δει κι αυτή τις τραγικές για την Κύπρο επιπτώσεις από την τουρκική κατακτητή βουλιμία. Ο πληθυσμός στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου ανέβηκε στο 27% (από το 17,5% επί Κυπριακής Δημοκρατίας ανερχόταν). Οι έποικοι το τραγικά μεγάλο πρόβλημα -θανάσιμος κίνδυνος για τον κυπριακό ελληνισμό- από τις 196.157 (17,1%) που ανέρχονταν στο 2011, ανήλθαν στις 222.226 στα 2014, σημειώνοντας μια ραγδαία αύξηση ύψους 26.000 και πλέον, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός στα κατεχόμενα να ανέρχεται σήμερα στο 27%.

Κι αν με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επιτρέπεται η εγκατάσταση/ πολιτογράφηση των εκ Τουρκίας εκατομμυρίων εργατών, ο ελληνισμός της Κύπρου θα έχει εξαφανισθεί από την γη των πατερών του!

Να σημειώσουμε, τέλος, αυτό που πρώτος ο συγγραφέας του παρόντος σημειώματος αποκάλυψε, με συναφή ομιλία του από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι η Μάλτα, μολονότι δεν αντιμετωπίζει παρόμοιους θανάσιμους με την Κύπρο κινδύνους, πέτυχε την καθιέρωση απαγορευτικών διατάξεων για την ανεξέλεγκτη πολιτογράφηση εποίκων στο έδαφός της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *